Obsah,


Facebook Twitter Pinterest Tripadvisor Rezervovat stůl Rezervovat pokoj

O restauraci

Tradice milovníků a znalců vína a dobrého jídla pokračuje v naší rodině již po třetí generaci. A protože rozumíme surovinám, umíme si vychutnat dobré chutné jídlo a oceníme kvalitní víno, rozhodli jsme se nabídnout tento zážitek i vám v naší restauraci. Přijeďte, ochutnejte, prožijte ... věříme, že se k nám budete rádi vracet!

Vzešla ze tří generací

Naše restaurace v sobě promítá 3 generace rodiny Hoffmeisterových.

Interiér restauraceDvůr Hoffmeister

Kdo to všechno začal?

Adolf Hoffmeister, český malíř, spisovatel, karikaturista, spoluzakladatel Devětsilu a dobrý kamarád Voskovce a Wericha, ale i přítel Picassa, Dalího či Becketta, vtiskl restauraci atmosféru. Ano,  kresby slavných osobností, které osobně poznal, zdobí naše klubové talíře. Místo u stolu si proto prosím vyberte tak, abyste seděli u vašeho oblíbence, tedy v dobré společnosti!

Martin Hoffmeister, filmový režisér, chevalier du tastevin a svého času pražský hoteliér, se postaral o oživení Dvora Hoffmeister do jeho současné podoby. Z rozpadajících domů vybudoval vlídné, vkusné a teplé prostředí, kde se rádi usadíte a užijete si co hrdlo ráčí příjemných vjemů a zážitků.

Kdo se stará o chod restaurace?

Dvur_hoff_jidlo_leden_2018-00009 copy

O denní chod restaurace se starám já, Ada Hoffmeisterová, dcera Martina a vnučka Adolfa Hoffmeistera. Snad jsem pochytila některý z talentů mých předků a věřím, že pohostinnost je jednou z nich. Vystudovala jsem Ecole Hoteliere de Lausanne,  švýcarskou hotelovou školu a ve Dvoře Hoffmeister se krůček po krůčku své znalosti snažím uvádět v život.

Kdo tu vaří?

Kuchyň vede Jan Kaplan, který zde prezentuje moderní pojetí české kuchyně.  Jeho specialitou je například “Telecí brzlík na grilu, pečený římský salát a omáčka z páleného chleba” nebo “Variace z divoké kachny, kaštanové pyré, glazované kaštany a omáčka z krvavých pomerančů”.

Jan Kaplan začal svou kariéru poněkud netradičně. Úspěšně vystudoval sociální antropologii. Poté se vydal na kuchařskou dráhu a po zkušenostech v USA a Londýně (Giraffe, Connaught hotel – Gordon Ramsay holdings, Harvey Nichols 5th Floor restaurant) zakotvil v Brně v restauraci u Kastelána. Několik let velmi úspěšně vedl kuchyni brněnské restaurace Pavillon, vloni na podzim se ale přestěhoval do Prahy a pro své další působení si vybral právě Dvůr Hoffmeister. Vaření je jeho vášní, ve volném čase píše s manželkou blog Oh My Chef. 

Rodinná historie, umělecká atmosféra, gastronomický zážitek, srdečnost i pohostinnost je to co u nás najdete.

Přijďte k nám na návštěvu a ochutnejte naše pokrmy. Věříme, že vás potěší, pobaví i zasytí!

Pro rezervace prosím volejte +420 604 14 24 38
nebo pište na info@dvur-hoffmeister.cz

Na čem si u nás v současné době můžete pochutnat?

 


Newsletter



Chci odebírat novinky:




Obsah,